MENIU

Cinci alimente care te fac FERICIT

Cum să îţi păstrezi o stare de spirit bună cu ajutorul alimentaţiei? Secretul este să mănânci alimente pline de nutrienţi care îţi vor creşte nivelul de endorfină şi care te vor ajuta să te simţi la fel de plin de energie ca după o oră de exerciţii fizice intense. Descoperă cinci alimente care te pot ajuta să îţi păstrezi buna dispoziţie întreaga zi!

Ardeiul iute

De ce face minuni pentru buna dispoziţie? Pentru că, în timp ce corpul reacţionează la arsura plăcută a ardeilor, organismul eliberează opioide, endorfinele naturale, care îţi vor ridica buna dispoziţie. Şi mai important, ardeiul iute ucide patogenii care ne pot îmbolnăvi, scrie The Telegraph, un motiv în plus ca să îi adaugi la orice fel de mâncare, fiind suficient să adaugi ulei de chilli la o salată sau un ardei iute fără seminţe la o tocăniţă.  

Avocado

Consumul fructului de avocado ridică în mod natural nivelul de serotonină. În plus, sunt plini de vitamina E, aşa că îţi vor înfrumuseţa şi pielea, nu te vor face doar mai fericită! E important să alegi un fruct bine copt şi să îl combini cu câteva picături de zeamă de lămâie, să îl asezonezi cu puţină sare şi piper, câţiva fulgi de chilli şi, cu câteva felii de pâine integrală şi ai parte de o porţie dublă de endorfine într-o singură masă!

Pudra de cacao

Face minuni pentru că, spre deosebire de ciocolată -chiar şi cea neagră- pudra de cacao cât mai pură şi cât mai neagră, eliberează energie mult mai lent! E suficient să o presari peste cerealele de la micul dejun şi te vei bucura de un stimulent perfect pentru sănătate şi creşterea endorfinelor.

Verdeţurile

Salata verde, kale, spanacul, varza şi toate verdeţurile au un mare punct în comun: ajută organismul să secrete mai multe endorfine. În plus, sunt pline de vitamina B6, care ne ajută corpul să lupte împotriva hormonului stresului, cortizolul, care e produs atunci când anxietatea intervine.

Dacă eşti fan salate, e suficient să te bucuri de o salată zilnic şi ţi-ai asigurat doza de verdeţuri care îţi menţin sănătatea şi buna dispoziţie. Dacă nu eşti fan salate, atunci amestecă câteva frunze de kale, câteva de spanac, suc de portocale, ghimbir şi câteva căpşuni, pune-le în blende şi vei avea un smoothie perfect!

Nucile braziliene

Bogate în seleniu, acestea stimulează creşterea nivelului de serotonină şi sunt, astfel, o reală sursă de fericire. Nu e nevoie să mănânci multe pentru că, asemenea fructelor de avocado, sînt foarte bogate în grăsimi. Doar două sau trei şi vei fi cu mult mai veselă.

Dacă nu îţi plac, le poţi mixa la blender, cu puţin ulei, sare şi un praf de zahăr, ca să prepari un delicios unt de nuci braziliene, perfect pentru micul dejun.