MENIU

Cîți bani cheltuie europenii pentru cadoul de Crăciun. Care va fi cel mai des oferit cadou

Cartea va fi cadoul cel mai des oferit adulților la Crăciunul din acest an, relevă un studiu realizat de societatea de consultanță Deloitte în 17 țări din Europa, precum și în Africa de Sud, scrie ziarul "Le Soir", potrivit AGERPRES.

Studiul arată și faptul că britanicii vor fi cei mai cheltuitori europeni, iar olandezii cei mai moderați. Familiile din Marea Britanie se pare că vor consacra sărbătorilor de la sfârșit de an aproximativ 764 de euro, în medie. În clasament, le urmează locuitorii din Luxemburg (715 euro) și cei din Elveția (647 euro).

La celălalt capăt al topului se situează olandezii (266 de euro), portughezii (270 de euro) și polonezii (277 de euro).

Aceste sume reprezintă banii pe care o familie ar urma să îi cheltuiască de Crăciun pentru cadouri, mese festive, ieșiri în oraș și diverse activități de timp liber. Media la nivel european este de 488 de euro.

Aflat la cea de-a 17-a ediție, studiul constată că 'zona euro este încă vulnerabilă, cu previziuni de creștere fragile', iar în acest context, 'încrederea consumatorilor este pusă la încercare'. Prin urmare, doar cetățenii din Elveția, Germania și Polonia estimează că vor da mai mulți bani decât anul trecut, cu 2,1 %, 1,3 %, și, respectiv, 13,1%.

Cei care vor strânge cel mai mult cureaua vor fi portughezii (cu 10,8%), finlandezii (cu 11,8%) și grecii (cu 12,5 %).