MENIU

Chirițoiu: ”Anul ăsta a existat un scandal în piața de energie din cauza variațiilor de prețuri”

Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, a declarat în direct la Realitatea Plus că anul acesta a existat un scandal în piața de energie din cauza variațiilor foarte mari de prețuri.

”Sunt analize pecare le-am făcut și ne coordonăm cu reglementatorii. Nu putem exclude faptul că ar fi comportamnete incorecte ale companiilor. Ce a deranjat anul acesta: că au fost variații foarte mari de preț. Asta nu e nefiresc în sine, trebuie să ne asigurăm însă că prețul acesta variat nu se duce la consumatori”, a declarat Chiroițoiu.

Totodată, șeful Consiliului Concurenței mai susține că față de acum câțiva ani, prețurile la electricitate au scăzut.

”Față de acum câțiva ani, prețurile la electricitate au scăzut. Sunt taxe, electricitatea în sine și distribuția. Ultima treime este reglementată de stat. Partea de curent nu a mers prost, este o piață liberă”, a declarat Bogdan Chirițoiu.

Chirițoiu mai susține că în prezent există un echilibru în piața de energie.

”Producătorii de energie regenerabilă nu mai țipă, nici marii consumatori nu țipă. Cred că suntem la un echilibru”, a mai punctat șeful Consiliului Concurenței.

Despre scandalul de scandalul de la Transgaz, susține că ancheta se va finaliza anul viitor.

”Suspectăm că furnizori ai Transgraz s-au înțeles între ei pentru ca Transgaz să aibă prețuri mai mari. Informația a venit de la DIICOT”, a afirmat Bogdan Chirițoiu.