MENIU

China susține campania de vaccinare din Republica Moldova! Beijingul, donație importantă de seruri anticoronavirus pentru Chișinău

China doneaza vaccin Republicii Moldova/sursa foto: pixabay

Republica Moldova va primi o donație consistentă de vaccinuri din partea Chinei. Anunțul a fost făcut în contextul unei întâlniri între ambasadorul Chinei și Aureliu Ciocoi, premierul interimar al Republicii Moldova, conform Realitatea PLUS.

Diplomatul chinez nu a specificat, însă, câte doze vor fi donate și când urmează să ajungă la Chișinău. Ambasadorul a mai menționat că este important ca procesul de vaccinare să fie intensificat, deoarece acest lucru are un rol cheie în combaterea pandemiei.

2.132 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost raportate peste Prut, iar 41 de persoane au decedat din cauza complicaţiilor provocate de SARS-CoV-2 în Republica Moldova la cel mai recent bilanț al autorităților. Republica Moldova are o populație de doar 2,5 milioane de locuitori, de 8 ori mai mica decât a României.

Șeful interimar al Guvernului de la Chișinău a apreciat buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile  de interes comun și a exprimat recunoștință pentru asistența și sprijinul major oferit în permanență de Beijing pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales în ultimul an, în care pandemia a făcut ravagii.

Mai multe articole despre:
China china coronavirus republica moldova ciocoi