MENIU

China face o mutare-șoc ca să oprească hemoragia de pe burse

<p>China</p>
<p>China</p>

Banca Populară a Chinei a redus, marţi, dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, într-o încercare disperată de a opri sângerarea masivă din ultimele două zile de pe burse.

Banca Populară a Chinei a redus, marţi, dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 4,6%, într-o încercare disperată de a opri sângerarea masivă din ultimele două zile de pe burse, informează The Guardian.

Dezastrul de luni de pe bursa chineză a continuat și marți, indicele Shanghai Composite coborând cu 7,6%, după căderea de peste 8 procente de luni.

Decizia Chinei de a tăia rata de dobândă monetară ajută bursele europene să crească puternic în cursul zilei de marți, după colapsul de luni:

- indicele FTSE 100 de la Londra, creștere de 3,5%

- indicele DAX al Germaniei, creștere cu 4,2%

- bursa franceză, CAC 40, creștere de 4,5%

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 2%, la creştere participând aproape toate acţiunile. Luni, Stoxx Europe 600 a închis în coborâre cu 5,3%, fiind cu 17% sub maximul record atins în aprilie.

Titlurile Syngenta sunt în creştere cu 7,5%. Surse apropiate situaţiei au declarat că Monsanto a majorat o ofertă de preluare a producătorului elveţian de pesticide.

Bursa de la Bucureşti, pe minus! Website-ul BVB, blocat de prea multe accesări!

Indicele german DAX creşte cu 4,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 4,5%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 3,5%.

DAX a închis luni cu 22% sub nivelul maxim atins în acest an, în timp ce FTSE 100 a a consemnat cel mai redus nivel după 2012.

O nouă zi neagră pe pieţele asiatice! Investitorii se tem de o nouă criză!

În SUA, contractele futures pentru principalii indici bursieri sunt în urcare cu 2,1% în cazul S&P 500 şi Dow Jones şi cu 1,9% în cazul Nasdaq Composite.

Bursa din Shanghai a închis marţi în scădere cu 7,6%, înregistrând cel mai grav declin pe parcursul a patru zile după 1996, din cauza temerilor investitorilor că Guvernul de la Beijing abandonează măsurile de susţinere a pieţei financiare, în timp ce bursa din Tokyo a coborât cu 4%.

Mai multe articole despre:
null