MENIU

China, apel ferm ÎMPOTRIVA sancţiunilor occidentale, în deschiderea summit-ului BRICS

Summit BRICS/ Sursă foto: Profimedia

Preşedintele chinez Xi Jinping și-a reînnoit, în declaraţiile de deschidere ale summit-ului BRICS, apelul reînnoit apelul împotriva sancţiunilor impuse de Occident Rusiei.

Şefii de stat şi de guvern ai grupului ţărilor membre BRICS, acronim care se referă la Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, au început deliberările în cadrul întrevederii de joi cu un apel reînnoit din partea Chinei împotriva sancţiunilor occidentale, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Potrivit preşedintelui chinez Xi Jinping, grupul, ar trebui să "îşi asume responsabilitatea" şi să lucreze pentru "egalitate şi dreptate". Oficialul de la Beijing şi-a exprimat opoziţia faţă de sancţiunile unilaterale impuse de Occident Rusiei.

Cele cinci ţări BRICS s-au întâlnit o dată pe an, începând din 2009.

Conferinţa de anul acesta are loc în format de videoconferință și asta din cauza măsurilor stricte legate de coronavirus, aflate în vigoare în China, care este gazda oficială a evenimentului.

În timpul reuniunii este de aşteptat ca grupul să discute și despre războiul din Ucraina, pe lângă o cooperare mai strânsă.