MENIU

Chifteluțe de curcan în sos de roșii cu busuioc. O bunătate!

Dacă ai rămas fără idei pentru preparea unei cine, iată o rețetă de chifteluțe absolut delicioasă!

Ingrediente CHIFTELUȚE DE CURCAN

500 g carne tocata de curcan

1 felie de paine

1 ou

3 catei de usturoi

1/2 legatura de patrunjel

1 varf de cutit de nucsoara rasa

2 cepe mici

4-5 ramuri mari de busuioc (busuioc uscat)

1 conserva de rosii intregi in bulion

1-2 linguri de zahar brun

sare

piper

Mod de preparare:

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi sosul pe foc potrivit pentru 10-15 minute.
Pui carnea tocata intr-un castron potrivit. Inmoi felia de paine in apa, o storci bine, o rupi bucatele mici si o adaugi peste carne, impreuna cu oul, nucsoara, 1 catel de usturoi zdrobit, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Framanti bine compozitia, pana cand se omogenizeaza perfect, apoi, cu palmele umezite, formezi chiftelute, rulandu-le intre palme. Asezi chiftelutele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 20-25 de minute.
Intre timp, pasezi sosul cu blenderul, si adaugi, dupa gust, sare, piper si 1-2 lingura de zahar.
Asezi chiftelele intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate si torni sosul peste chiftelute si le dai la cuptor inca 10-15 minute.
Chiftelutele in sos de rosii cu busuioc pot fi servite cu garnitura de paste sau de cartofi. Eu am pregatit un piure de cartofi.

Sursa 

Mai multe articole despre:
reţetă chifteluţe