MENIU

Chelsea Clinton stârnește controverse. Ce a spus fiica fostului președinte de a indignat americanii

Chelsea Clinton a postat pe contul ei de Twitter un îndemn la caritate, considerat foarte neinspirat de cîătre utilizatori. Mențiunea sa a stârnit cascade de critici și răspunsuri ironice.

Fiica fostului președinte Bill Clinton a sugera cetățenilor americani să facă donații „proporțional” cu posibilitățile lor.

„Lasă-ți inima să simtă necazurile și suferința tuturor și oferă altora proporțional cu ce ai în portofel”, a declarat fiica fostei candidate la președinția Americii.

Tweet-ul ei a dezlănțuit un maraton de răspunsuri care o arătau cu degetul, acuzând-o de ipocrizie, deoarece aceasta nu s-a remarcat de-a lungul timpului prin acte filantropice.

Utilizatorii i-au reamintit repede cum a făcut apel la fondurile Fundației Clinton pentru a-și plăti nunta, fapt menționat de către publicația New York Post.

„Stai puțin! Nunta ta a costat 3 milioane de dolari și a fost plătită de Fundația Clinton - cât de potrivit este sfatul tău!”, a declarat cu ironie un comentator. O altă persoană a continuat: „...banii respectivi erau colectați pentru poporul haitian”.

Gesturile umanitare ale lui Chelsea includ în principal utilizarea fondurilor fundației familiei Clinton pentru diferite cauze progresive și proiecte din întreaga lume, dar fundația nu este finanțată din averea familiei, ci din banii donatorilor individuiali și ai guvernelor altor țări.