MENIU

CHEF MARE LA CFR, după greva de avertisment. Cum au reacţionat când au văzut că sunt filmaţi

CHEF MARE LA CFR, după greva de avertisment. Cum am reacţionat când au văzut că sunt filmaţi
<p>CHEF MARE LA CFR, după greva de avertisment. Cum au reacţionat c&acirc;nd au văzut că sunt filmaţi</p>

După greva de avertisment de ieri de la CFR, liderii de sindicat şi şefii din cadrul companiei au tras aseară un chef de pomină. Jurnaliştii i-au găsit la un restaurant din sectorul 2, că doar era Sfântul Gheorghe. În timp ce şefii lor petrec, angajaţii de la CFR se plâng în continuare de salariile mici, de condiţiile proaste de muncă şi ameninţă cu greva generală.

La vederea camerelor de filmat, patronii restaurantului au închis geamurile, au tras perdelele, au oprit muzica şi au stins lumina, iar invitaţii au stat pe întuneric şi şi-au întrerupt petrecerea, de teamă să nu fie auziţi şi filmaţi de jurnaliştii prezenţi în faţa localului.

După mai bine de trei ore, rând pe rând, sindicaliştii au început să iasă.

Printre cei prezenţi s-a aflat şi Ionel Voicu, fost director la CFR Infrastructură, pe vremea când la cârma ministerului Transporturilor era Ramona Mănescu.

În timp ce unii dintre liderii de sindicat petrec, angajaţii de la CFR ameninţă cu greva generală, dacă nemulţumirile legate de semnarea contractelor colective de muncă nu se vor rezolva.

Ministrul Transporturilor le-a promis ceferiştilor că, dacă planul va fi aprobat la rectificarea bugetară din iulie, vor beneficia de o a doua tranşă de majorări salariale, de 7,6% din toamnă.