MENIU

CFR Cluj a dat lovitura! Supercontract de sponsorizare cu o companie controlată de Elon Musk

CFR Cluj a dat lovitura! Sponsorul pe care CFR este aproape să-l atragă este conectat la societatea americană pe care o conduce faimosul Elon Musk, scrie Gazeta Sporturilor. Numele companiei care ar urma să-i achite campioanei României 16 milioane de euro în următorii doi ani este EVA. Directorul general al companiei a confirmat negocierile.

 

Sponsorul pe care CFR este aproape să-l atragă e conectat la societatea americană pe care o conduce faimosul Elon Musk. Numele companiei care ar urma să-i achite campioanei României 16 milioane de euro în următorii doi ani este EVA, scrie Gazeta Sporturilor.

Compania e una de top, conectată la gigantul Tesla. Le Lann, acționarul minoritar cu care se află în contact ardelenii, e un apropiat al lui Elon Musk, CEO și cel mai faimos inginer de la Tesla. Compania face parte din grupul Tesla și are ca obiect de activitatea construirea elicopterelor și a dronelor de ultimă generație.

CFR Cluj a semnat un contract de sponsorizare cu Tesla. Contractul de sponsorizare a fost parafat anul trecut, înainte de Crăciun, notează gsp.ro.

Supercontractul de sponsorizare pe care CFR e pe cale să-l obțină este de 16 milioane de euro în următorii doi ani, cu posibilitatea extinderii acordului pentru încă un sezon. Plus bonusuri de milioane de euro condiționate de rezultatele europene ale echipei. Numele societății cu care negociază conducerea de la Cluj: Electric Visionary Aircraft, mai scriu cei de la Gazeta Sporturilor. 

Acordul cu CFR ar constitui cel mai mare contract de sponsorizare din istoria sportului românesc și i-ar ajuta pe vișinii să treacă la nivelul următor, unul care le-ar permite să-și propună în mod clar calificarea în grupele Champions League, un obiectiv pe care Dan Petrescu l-a considerat „aproape imposibil de atins în momentul de față”. 

Acesta tocmai a semnat prelungirea contractului cu campioana până în iunie 2022. Negocierea avansată cu EVA a constituit un argument cu care conducerea l-a convins pe antrenor. 

În plus, Oliver Le Lann, CEO EVA, a confirmat negocierile cu clubul „vișiniilor”:

„Putem confirma că nu este vorba direct de Tesla, dar prin compania EVA va investi la Cluj, în România.  

Stațiile noastre de drone ar fi putut salva vieți în România, spre exemplu, la cutremurul din 1977, când era nevoie de localizare imediată, în cazul inundațiilor, când oamenii au nevoie urgentă de medicamente sau sânge, când sunt blocați în locuri greu accesibile.  

CFR Cluj este un brand important, cu o strategie de succes, o echipă care nu poate fi ignorată de forțele din Europa. Se potrivește perfect pe strategia companiei noastre, ne va ajuta să căpătăm încrederea societății, să fim mai transparenți și mai siguri”, a spus Le Lann, pentru gsp.ro.

Citește continuarea și detaliile din negocierile CFR - EVA/TESLA pe Gazeta Sporturilor