MENIU

Un nou șef la CFR SA. Acuzații dure făcute de fostul director

Consiliul de administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au desemnat luni un nou șef al companiei. Fostul director aduce acuzații incendiare la adresa ministrului demis al Transporturilor.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că luni, 14 octombrie 2019, membrii Consiliului de Administrație l-au numit pe domnul Marius Chiper, director general interimar.

Marius Chiper, de profesie inginer și cu o experiență profesională de 25 de ani în sectorul feroviar, a ocupat până în prezent funcția de director general adjunct Investiții din cadrul companiei, iar din poziția de director general interimar, funcție deținută și în perioada 2015-2017, va coordona întreaga activitate a CNCF CFR SA, compania naţională care administrează şi gestionează infrastructura feroviară publică.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, această decizie a fost luată după revocarea din funcția de director general interimar a domnului Constantin Axinia.

Fostul director al CFR a declarat pentru Mediafax că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiţii în valoare de sute de milioane de euro.

„Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului", a spus Axinia, care a adăugat că valoarea contractului este "de câteva sute de milioane de euro".

Mai multe articole despre:
CFR