MENIU

Certificatul verde COVID scoate din nou oamenii în stradă. PROTESTE importante în centrul Capitalei

Certificat vaccinare antiCovid / Inquam Photos / Octav Ganea

Astăzi sunt anunțate noi proteste în Capitală față de proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Inițiativa a trecut de Senat și a intrat la dezbateri în Camera Deputaților, astfel că legea este la un pas să fie adoptată. 

UPDATE ora 18: În jur de 100 de protestatari au venit în centrul Capitalei. Prezența este una foarte slabă în rândul persoanelor revoltate împotriva certificatului verde și restricțiilor.

Proteste importante în centrul Capitalei, duminică seara. Câteva sute de oameni sunt prezenți pentru a scanda împotriva certificatului verde, a restricțiilor și vaccinării.

Oamenii spun că dacă va fi adoptat acest proiect de lege, le vor fi îngrădite drepturile și de asta vor să îl oprească.

Dezbaterile pe marginea acestui proiect de lege au început recent, mai exact vineri, însă nu au înaintat deloc, și asta deoarece ele au fost oprite chiar de premierul interimar Florin Cîțu. 

Potrivit unor surse Relitatea PLUS, Cîțu a cerut ca dezbaterile pe tema proiectului de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă să se sisteteze.

Se pare că Florin Cîțu nu ar fi de acord cu prevederea potrivit căreia statul plătește testarea angajaților din bugetul public, iar angajații din sectorul privat trebuie să își plătească singuri testarea. El consideră măsura discriminatorie.

Rămâne, astfel, de văzut când vor fi reluate, drumul pe care îl are de parcurs acest proiect nefiind simplu de loc deoarece trebuie să treacă prin 5 comisii.