MENIU

Certificatul COVID la job, SCOS de pe ordinea de zi în Camera Deputaților - Ce variantă propun cei din coaliția de guvernare

Certificatul verde, în Camera Deputaților

Certificatul covid nu a fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, marți.

Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private (Pl-x 545/2021), lege organică, respinsă de Senat pe 27.10.2021, nu a ajuns la votul final în Camera Deputaților.

În același timp, în jur de o mie de oameni scandează în fața Parlamentului, nemulțumiți de introducerea certificatului verde la locul de muncă. Manifestanții au blocat intrarea Parlamentului, iar jandarmii sunt în alertă. La protest se află și liderii AUR, de altfel, organizatorii acestui protest. 

Florin Cîțu - președintele PNL consideră că este nevoie de legea certificatului covid

„Suntem pe 20 decembrie și nu avem legea cu certificatul verde. Avem în Parlament un proiect de lege depus de noi. Un proiect pentru care PSD a votat împotrivă. Înțeleg că acel proiect nu este agreat, foarte bine, dar încă nu s-a venit cu o variantă. Timpul curge în defavoarea noastră. Este nevoie de acest proiect să vină. Am primit mai multe variante de la premier sau de la partenerii de coaliție.

Trebuie să agreăm o variantă pe care să o votăm. Să vedem care este. Cel mai rău acum este să nu faci nimic. Cei care merg împotriva acestei acțiuni sunt cei care beneficiază. Sunt aceste grupări care militează împotriva vaccinării, deși știm că e singura soluție”, a spus Florin Cîțu, luni.

Alexandru Rafila a anunțat, după o primă întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, că adoptarea certificatului COVID-19 trebuie adaptată situației din România. Documentul va fi introdus la o creştere de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5. Ministrul Sănătății a mai transmis că acordarea voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la introducerea certificatului COVID-19. 

Protest în fața Palatului Parlamentului împotriva certificatului Covid. Liderii AUR scot românii în stradă

Mai multe articole despre:
certificat verde camera deputatilor ordine de zi