MENIU

Cerere masivă de vaccinuri anti-Covid din partea populației Greciei. Numărul, în continuă creștere

Numărul grecilor care vor să se vaccineze, în continuă creștere

Cea mai mare parte a populației Greciei vrea să se vaccineze împotriva noului coronavirus, potrivit unui sondaj recent. Cifrele indică o schimbare constantă a opiniei publice asupra vaccinului în ultimele luni. 

Sondajul, publicat marţi de portalul de ştiri Political, arată că 74% dintre cei chestionați și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina. La polul opus, 22% dintre respondenți şi-au exprimat îngrijorarea sau refuzul de a se vaccina. Sondajul a fost realizat de Opinion Poll, pe un eșantion de 1.000 de persoane. 

Numărul grecilor care susțin vaccinarea a fost în continuă creștere în ultimele luni. Un sondaj din decembrie indica faptul că 67% din populație este pro-vaccinare, în timp ce un altul, realizat în septembrie, arăta un procent de aproximativ 58%, amintește Agerpres

În Grecia au fost vaccinate până acum aproximativ 500.000 de persoane. Autoritățile au impus un lockdown strict până cel puțin pe 18 ianuarie, țara înregistrând un bilanț de 145.180 de cazuri Covid-19 și 5.300 de decese. 

 

 

Mai multe articole despre:
coronavirus grecia vaccin anticovid