MENIU

Centrul Cultural Rus de la Chișinău, VANDALIZAT! Persoane necunoscute au mânjit pereții cu vopsea roșie

Captură foto / Știri.md.

Centrului Rus de Știință și Cultură din Chișinău a fost vandalizat. Mai exact, o persoană necunoscută a stropit pereții institutului cultural cu vopsea roșie. Autorul este în prezent căutat de auoritățile din Republica Moldova.

Din primele informații, incidentul s-a petrecut vineri, 24 februarie, dată la care este marcat un an de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

La scurt timp după acest incident, imagini de la fața locului au apărut pe rețelele de socializare în acre se poate vedea clădirea Centrului Cultural Rus, de pe strada Mihai Eminescu din Capitală, stropită cu vopsea roșie.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei Natalia Stati a afirmat, pentru Știri.md , că Inspectoratul de Poliție Centru a fost sesizat în jurul orei 02:15 despre faptul că un individ a aruncat cu un borcan în clădirea Centrului.

Ajunși la fața locului, ei au stabilit că o persoana necunoscută a stropit cu vopsea roșie pereții clădirii.

"Cazul este înregistrat și a fost inițiată o procedură contravențională. Angajații Poliției întreprind toate măsurile pentru identificarea persoanei care a comis această faptă, aceasta urmând a fi trasă la răspundere", au anunțat reprezentanții poliției.