MENIU

Centrul Anne Frank cere demisia purtătorului de cuvânt al Casei Albe după gafa despre Holocaust

Centrul Anne Frank a făcut apel la președintele Donald Trump să-l concedieze „odată” pe purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, susținând că o declarație recentă a acestuia despre Adolf Hitler a reprezentat o negare a Holocaustului. În contextul atacului chimic din Siria, împotriva civililor, organizat de guvernul Assad, Spicer a afirmat că „nici măcar Adolf Hitler nu ar fi folosit arme chimice.”

Într-o declarație postată pe Facebook, Steven Goldstein, directorul executiv al Centrului Anne Frank, a relatat că a fost îngrozit de declarația făcută de Spicer în cadrul unei conferințe de presă de marți.

Într-un impuls irațional, Sean Spicer a mărturisit: „Cineva atât de demn de dispreț cum este Hitler nici măcar nu s-a coborât la astfel de fapte, precum utilizarea armelor chimice.“

Pentru ca lucrurile să fie și mai grave, când a încercat să explice raționamentul din spatele comentariilor sale, purtătorul de cuvânt s-a referit la lagărele de concentrare, numindu-le „centre de Holocaust”.

„Prin negarea faptului că Hitler a omorât milioane de evrei prin gazare, Sean Spicer s-a angajat în negarea Holocaustului, forma cea mai jignitoare de emitere a știrilor false imaginabilă. Declarația lui Spicer este cea mai gravă ofensă împotriva unei comunități venită din partea unui purtător de cuvânt al Casei Albe”, a izbucnit Goldstein.

„De acum înainte, lui Sean Spicer îi lipește integritatea de a ocupa un post de purtător de cuvânt al Casei Albe, iar președintele Trump trebuie să-l concedieze odată pentru totdeauna”, a adăugat Goldstein, citat de New York Post.

Spicer a explicat de ce consideră că președintele sirian, Bashar al-Assad, este chiar mai rău decât Hitler, în urma atacului chimic de săptămâna trecută.

„Avem de-a face cu cineva la fel de josnic precum Hitler, dar nici măcar el nu s-a coborât până într-acolo încât să facă uz de arme chimice”, a declarat Spicer.

Dictatorul care a condus Germania nazistă este cunoscut pentru utilizarea gazului de cianură în uciderea în masă a evreilor, înainte și în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Atunci când un reporter l-a rugat pe Spicer să-și clarifice declarația, acesta a spus: „Hitler i-a adus în centrele de Holocaust, nu cum a făcut Assad, aruncând bombe în mijlocul orașelor.”