MENIU

Centrele de evaluare COVID-19 din București pentru pacienții cu forme ușoare de boală - LISTA spitalelor

Centrele de evaluare COVID-19 din București pentru pacienții cu forme ușoare de boală Foto: Profi Media

Au fost anunțate spitalele în care se va face evaluarea pacienților COVID-19 în București în următoarea perioadă. În unitățile sanitare respective se va decide care persoane vor primi tratament antiviral sau anticorpi monoclonali. 

Noile centre de evaluare pentru COVID-19, pentu a elibera Unităţile de Primiri Urgenţe, sunt asimilate centrelor de spitalizare de zi și sunt dotate cu paturi și aparatură de diagnosticare. Potrivit CNAS, cei confirmați COVID-19 nu au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie pentru a fi evaluați pentru tratamentul pe care trebuie să-l urmeze.

„Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”, a anunțat Adela Cojan, președintele interimar al CNAS.

În același timp, și medicii de familie pot testa și evalua pacienții cu simptome COVID-19, potrivit deciziei Ministerului Sănătății, luate pentru gestionarea cât mai bine a valului 5 - OMICRON în România.

LISTA Centrelor de evaluare COVID-19 din București - pentru pacienții cu forme ușoare de boală

Este vorba de un număr de 14 spitale mari din Capitală ce vor avea Centre de evaluare COVID:

Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş”
Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Spitalul "Sfântul Ioan"
Spitalul Universitar
Spitalul Colţea
Spitalul Cantacuzino
Spitalul Colentina
Spitalul "Nicolae Malaxa"
Spitalul "Carol Davila"
Spitalul "Sfântul Ştefan"
Spitalul "Sfânta Maria"
Spitalul "Victor Babeş", locaţia din Pipera (spitalul modular)
Spitalul "Theodor Burghele"
Spitalul "Dimitrie Gerota".

Centrele „acoperă absolut toate sectoarele din Capitală”, a anunțat directorul Direcției de Sănătate București, Oana Nicolescu.

„Până în acest moment la nivel de Bucureşti avem un număr de 14 centre de evaluare, ce ne dorim cu aceste centre este ca ele să fie cu predilecţie pentru pacienţii pozitivi cu forme medii boală, şi care au factori de risc. De ce ne dorim acest lucru, pentru ca aceştia ar trebui de urgenţă evaluaţi astfel încât să vedem dacă sunt eligibili pentru tratamentul antiviral sau cu anticorpi monoclonali.

Am văzut din valurile anterioare că aceşti pacienţi stau destul de mult timp acasă sau faptul că la urgenţe primiri era un număr substanţial de mare de persoane, ei au avut destul de mult de suferit motiv pentru care prin aceste centre dorim să le facem mult mai util acest tratament”, a explicat miercuri medicul Oana Niculescu.