MENIU

Gafă monumentală la Deva: Centenarul Marii Uniri are 200 de ani

Autoritățile din Hunedoara au pus recent un banner pe un supermarket pe care scrie că Marea Unire ar fi avut loc în 1818, deci cu o sută de ani mai devreme. 

Responsabili de confecționarea bannerului au fost reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane, care au încercat să prepare greșeala cu niște abțibilduri. Dar șeful Consiliului Județean Hunedoara a spus că eroarea nu mai poate fi reparată și a dat ordin ca afișul să fie dat jos. 

”Vorbim despre un fapt care s-a petrecut în 6 iulie. În forma aceasta a stat circa 20 de minute. Eu, personal, nu am vizualizat afișele. Greșeala a fost recunoscută de societatea comercială care l-a conceput. A fost făcut unul nou pe cheltuiala lor, iar lucrurile s-au rezolvat în data de 8 iulie”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, la Realitatea TV.

Acesta a precizat că cei care sunt vinovați pentru acest incident vor fi sancționați.

”Există oameni care au datoria să verifice și sunt plătiți pentru asta. De aceea directorul muzeului vine mâine cu referatul de sancționare a celor care se fac vinovați de incidentul de câteva minute. Directoarea era principala vinovată, dar e în concediu”, a mai afirmat Bobora.

 

Mai multe articole despre:
România Centenar Marea Unire