MENIU

Celebra cântăreață de fado Mariza revine la Bucureşti cu ,,Mundo''

Cântăreaţa de fado Mariza revine în concert la Bucureşti, pe 19 noiembrie, la Sala Palatului, eveniment ce face parte din turneul european prin care îşi promovează cel mai recent album, ”Mundo”.

Artista va fi acompaniată pe scena de la Bucureşti de chitară portugheză, chitară clasică, bas acustic, tobe şi elementele de percuţie, într-un spectacol de două ore, în care va interpreta piese mai vechi, dar şi de pe cel de-al optulea material discografic, apărut anul trecut şi intitulat “Mundo”, informează organizatorii.

 

Nascută pe 16 decembrie 1973, în Mozambic, şi crescută în Portulagia, multipla nominalizată la premiile Grammy şi câştigătoare a premiului BBC pentru “cel mai bun artist european”, Mariza a colaborat, de la lansare, în 2001, cu nume precum Lenny Kravitz şi Sting, Cesária Évora şi Tito Paris, Carlos do Carmo şi Rui Veloso.

În anul 2004, solista a primit premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Străini din Portugalia şi European Border Breakers Award. De asemenea, în acelaşi an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza a cântat în duet cu Sting piesa "A Thousand Years”.

Într-un singur deceniu, Mariza a vândut albume în peste un milion de exemplare şi a susţinut un număr impresionant de concerte, peste tot în lume, devenind cântăreaţa cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei.

Mai multe articole despre:
null