MENIU

Cele mai ”toxice” orașe din România. Harta poluării, prezentată de fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a elaborat o hartă care arată cele mai “toxice” orașe din România, unde condițiile de mediu sunt mai rele decât în alte regiuni ale țării.

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a prezntat statistici alarmante care arată că țara noastră se clasează pe locul doi în Europa la nivelul poluării, cu consecințe semnificative asupra sănătății populației și a mediului înconjurător.

Conform declarațiilor lui Berceanu, în cadrul emisiunii „Diaspora în Direct”, Bucureștiul este "Capitala estică a poluării", cu un prejudiciu estimat la șase milioane de euro anual, rezultat din impactul negativ al poluării asupra mediului. Acesta a subliniat că România înregistrează o situație haotică, cu exemple precum o crescătorie de animale pe o stradă din București, care străbate și județul Ilfov, subliniind că astfel de condiții nu sunt acceptabile pentru locuitorii orașului.
 
Luptele de culise din B1 TV, demascate de Bobby Păunescu. Cum a servit postul TV interesele Statului Paralel și cine a fost „cârtița” generalului negru
 
”București este cel mai poluat, Ilfov, după care urmează sudul Prahovei, Iașul, Craiova - în zona gropii de gunoi, Constanța și uneori Brașovul și Cluj Napoca din cauza traficului. Totuși, Bucureștiul este de departe Capitala estică a poluării. Suntem pe locul doi, rușinos, în Europa ca și poluare în centru sau în zona metropolitană. Uneori suntem pe locul doi pentru că Bruxelles-ul și Londra sunt pe locul întâi. Noi suntem pe locul întâi în Europa la banii pe care îi plătește fiecare român pentru poluarea din zona București. Prejudiciul este de poluare din București este de șase milioane de euro în fiecare an.” 
 
În opinia fostului șef al Gărzii Naționale de Mediu, soluția ar fi o administrare mai unitară a Bucureștiului și a zonei metropolitane, inclusiv Ilfovul, cu un model similar celui al marilor orașe europene precum Parisul sau Londra, care sunt împărțite în districte responsabile de gestionarea și administrarea diferitelor aspecte ale vieții urbane.
 
Marea Neagră a fost invadată de o specie periculoasă din cauza războiului cu Ucraina. „Să cazi în apă este chiar mai grav decât să te îneci”
Mai multe articole despre:
poluare toxic garda de mediu octavian berceanu