MENIU

Cele mai scumpe băuturi din lume. La ce sumă fabuloasă se ridică costul unei sticle

Cele mai scumpe băuturi din lume. La ce sumă fabuloasă se ridică costul unei sticle

Băuturile, mai ales cele spirtoase, au fost de-a lungul secolelor medicamente, au îndeplinit diverse roluri în procesiuni religioase sau, pur şi simplu, au fost consumate pentru relaxare şi distracţie.

În diferite colţuri ale lumii băuturile spirtoase au diferite moduri de preparare, fiind o combinaţie între artă şi ştiinţă. Totuşi, partea care rămânea cea mai importană este maturarea. Modul în care aceasta este făcută poate transforma băutura spirtoasă într-o bijuterie sau o pot strica iremediabil.

Băuturile spirtoase învechite stau ani întregi în butoaie, fiind atent supravegheate de specialişti şi de degustători. În tot acest proces sunt importante clima, materialele din care sunt fabricate butoaiele, toate influenţând calitatea finală a băuturii. De exemplu, tequilla trebuie să stea 3 ani în butoaie de stejar, iar cognacul 6 ani, potrivit reglementărilor internaţionale.

Glenfiddich 50 Year Old Rare Collection Whisky

Glenfiddich este unul dintre cele mai scumpe whiskyuri din lume, o sticlă de Glenfiddich 50 Year Old Rare Collection Whisky pornind de la 30.563 dolari. Este maturat timp de 50 de ani şi are note florale, de dulceaţă de portocale, un pic afumat.

Citeşte mai multe despre băuturi extrem de scumpe AICI