MENIU

Cele mai sănătoase fructe exotice și cum se mănâncă

De la avocado la lychee sau maracuja, fructele exotice sunt din ce în ce mai prezente în supermarketurile din România. Pe lângă gustul neobișnuit și delicios, acestea sunt și extrem de sănătoase. Iată cum să le alegi și cum să le mănânci.

Ananas

Cum se alege? Orientează-te după culoare, miros și greutate. Un ananas copt are o culoare galbenă înspre partea sa de jos și o aromă răcoritoare, foarte puternică. Dacă ananasul este verde, iar mirosul nu este foarte bine definit, înseamnă cu fructul nu este copt. Verifică-i și greutatea. Cu cât este mai greu, cu atât ananasul este mai suculent.

Cum se mănâncă? Ananasul se decojește și se taie în bucăți. O variantă mai simplă ar fi să-l tai în felii. Apoi, rondelele se taie pe jumătate și se mănâncă evitând coaja.

Avocado

Cum se alege? Fructul nu trebuie să aibă pete maronii pe coajă sau locuri în care este decolorat. Avocado trebuie să aibă o culoare verde închis spre negru. Verifică dacă este copt apăsând ușor cu degetul pe coajă.

Cum se mănâncă? Avocado se curăță de coajă și se consumă doar pulpă.

Cocos

Cum se alege? Scutură nuca de cocos astfel încât să-i auzi laptele din interior. Alege o nucă de cocos de culoare cafenie. Atunci când sunt vechi au o culoare gri sau pete decolorate. Asigură-te că „ochii" nucii de cocos nu sunt decolorați și nu au proeminențe.

Maracuja

Cum se alege? Cu cât este mai greu, cu atât fructul este mai suculent. Evită fructele lovite, cu urme de zgârieturi, julituri sau pete maronii. Alege fructe cu coajă zbârcită, acestea sunt coapte.

Cum se mănâncă? Se taie în două și se consumă pulpa.

Lychee

Cum se alege? Coaja fructului trebuie să aibă o culoare roz-roșie, nu verde. Apasă ușor cu degetul coaja, dacă este moale fructul este copt.

Cum se mănâncă? Taie din vârful fructului și decojește. Îndepărtează și sămânța din miez.

 

 

Sursa

Mai multe articole despre:
avocado ananas fructe exotice nuca cocos maracuja lychee