MENIU

Cele mai provocatoare și șocante preparate italiene (P)

Cele mai provocatoare și șocante preparate italiene (P)

Paste, pizza, brânzeturi, gelato - sunt doar câteva dintre preparatele iconice ale gastronomiei italienești. Preparatele italienilor sunt recunoscute pentru savoarea lor, dar și pentru aspectul absolut îmbietor și sunt apreciate în întrega lume. 

Totuși, din bucătăria Italiei fac parte și mâncăruri mai bizare, cel puțin la prima vedere. Dacă ești un fan al preparatelor din Lo Stivale, sau dacă ești, pur și simplu, curios, te invităm să descoperi cele mai provocatoare și șocante preparate italiene!

Casu Marzu, brânza care stârnește controverse 

Brânzeturile tipic italiene sunt considerate adevărate delicatese. Știai, însă, că există și un sortiment de brânză care a fost interzis și care poate fi găsit, probabil, doar pe piața neagră din Italia? Este vorba de Casu Marzu, o brânză de oaie cu viermi. Da, ai înțeles bine! Preparatul este colonizat de larve vii de muște. Casu Marzu este originară din Sardinia, dar a fost interzisă din cauza efectelor pe care le are asupra sănătății. 

La interior, Casu Marzu arată precum o cremă de brânză, cât despre gustul său, curajoșii spun că este foarte special și picant. 

Caracatița crudă, sushi-ul din Bari 

Dacă îți place sushi-ul iar sortimentele asiatice nu mai au niciun secret pentru tine, trebuie să încerci sushi-ul din Bari. Capitala provinciei Puglia îți oferă un spectacol în sensul real al cuvântului, în ceea ce privește pregătirea caracatiței crude. Aceasta este lovită cu fermitate de stânci de către pescari, în acest mod încrețindu-se și frâgezindu-se. Deși tehnica de pregătire a acestui preparat este cel puțin șocantă, gustul este extrem de special. Dacă vrei să deguști un carpaccio de caracatiță bine făcut, explorează meniurile acelor restaurante care livrează mâncare italiană la domiciliu oriunde în București

Lampredotto, un preparat specific Florenței 

Rețeta de Lampredotto are cel puțin 200 de ani vechime. Preparatul este originar din Regiunea Toscana, mai precis din orașul Florența și este apreciat de către majoritatea locuitorilor și a turiștilor din zonă ca fiind foarte gustos și aromat. Acesta se obține folosind partea mai închisă a burții de vită, care este, de altfel, mai fragedă. Se pot adăuga roșii, ceapă, pătrunjel și țelină. În general, trippa (carnea din burtă de vită) se servește sub formă de sandwich și este disponibilă la toate buticurile cu mâncare de pe străzile orașului. 

Coratella - preparatul tradițional de Paște 

Coratella este un alt fel de mâncare provocator care face parte din universul gastronomic al Italiei. Acesta se pregătește folosind organe ale animalelor mici, cum ar mielul sau iepurele. Coratella se prepară de regulă primăvara, cu ocazia sărbătorilor pascale, atunci când este asezonat cu anghinare. Poți savura acest fel de mâncare în restaurantele italienești dacă vei comanda ”coratella con carciofi”. 

Bucătăria italiană este plină de surprize. Alături de preparatele pe care cunoaștem și le îndrăgim cu toții, pe meleagurile fermecătoare din Lo Stivale poți degusta feluri de mâncare care mai de care mai interesante. De asemenea, ai posibilitatea să te delectezi cu delicii italienești comandand de la restaurantele cu specific din zona ta.