MENIU

Cele mai nefolositoare facultăți. Te angajezi greu după absolvire și ai salariu mic

Într-un clasament al celor mai puțin folositoare diplome de studii universitare, după domenii, atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite pe primele locuri se numără cele de Pictură și alte arte.

Astfel, în SUA, facultățile care nu-ți asigură un loc de muncă bine plătit după absolvire sunt, în ordina descrescătoare a ratei șomajului și în ordinea crescătoare a salariului sunt Antropologie și Arheologie, Cinematografie și Fotografie, Pictură și Sculptură, Filosofie și Teologie, Litere, Muzică, Educație Fizică, Design, Istorie, Limba și Literatura Engleză, potrivit forbes.com.

De cealaltă parte, în Marea Britanie, facultățile ai căror absolvenți nu reușesc să se angajeze rapid după absolvire și cei care o fac nu câștigă un salariu bun sunt cele de Arte, Comunicare, Medicină Veterinară și Agronomie, conform independent.co.uk.

În România, în funcție de numărul de oferte pe care studenții le-au avut la angajare, pe ultimele locuri se situează facultățile de Arte, Arhitectură și Urbanism și Științe Agricole și Silvice, conform gandul.info.