MENIU

Cele mai frecvente greşeli care încetinesc metabolismul. Opt paşi pentru un corp armonios

Cele mai frecvente greşeli care încetinesc metabolismul. Opt paşi pentru un corp armonios

Metabolismul este influenţat, direct, de vârstă, greutate şi gene. Cum vârsta şi genele nu pot fi schimbate, nu putem interveni decât asupra greutăţii. De mare folos în procesul de slăbire este păstrarea unui jurnal alimentar în care să notezi tot ce mănânci, astfel încât seara să cumulezi cel mult 1.000 – 1.200 de calorii.

Pentru un metabolism sănătos, care va duce, în mod sigur, la un corp frumos, în armonie, trebuie să eviţi să mai faci următoarele greşeli:

1. Mănânci la ore târzii

Săritul peste micul dejun este cel mai rău lucru pe care-l poţi face în curele de slăbire. Când nu mănânci, creierul “porunceşte” corpului să-şi conserve energia, forţându-l să păstreze tocmai rezervele de grăsime de care încerci să scapi. Pe de altă parte, să bei o cană de cafea nu înseamnă că iei micul dejun. Alege un mic dejun bogat în proteine, sub 350 de calorii: omletă cu brânză slabă şi roşii, iaurt degresat cu fructe şi nuci, cereale integrale cu fructe uscate şi lapte degresat, smoothie din fructe şi iaurt.

2. Eviţi exerciţiile fizice

Studiile arată că arderea caloriilor continuă 24 de ore după încheierea exerciţiilor. De altfel, s-a demonstrat că exerciţiile făcute dimineaţa ard mai multe calorii decât cele făcute în orice alt moment al zilei.

Citeşte continuarea AICI.

Mai multe articole despre:
metabolism