MENIU

Cele mai eficiente remedii pentru probleme digestive. Atenţie, cauze emoţionale!

Fiecare s-a confruntat la un moment dat cu episoade de diaree, ale cărei simptome comune includ scaune frecvente, apoase, dureri abdominale și balonare. 

Diareea este adesea modul organismului de a incerca sa regleze sistemul gastrointestinal, dar cazurile mai sacaitoare pot avea ca sursă o infecție virală, o infecție bacteriană, intoxicația alimentară, antibioticele, apa contaminată, anumite tipuri de intervenții chirurgicale şi boli gastrointestinale. Există multe preparate care tratează diareea, dar ele pot ameliora simptomele, nu tratează cauza.

Dacă aveţi o formă cronică, cu durata de peste 14 zile, medicamentele trebuie luate doar la indicaţia medicului. Mare parte din tratament depinde de dietă şi este important de evitat deshidratarea. La copii mici sau vârstnici, afecţiunea poate fi fatală. Consumul de alcool, lapte, băuturi carbogazoase sau cofeinizate pot agrava simptomele.

De asemeneam, alimentele prăjite și grase, precum și produse lactate. Puteți reduce balonarea prin evitarea de fructe si legume care pot provoca gaze, cum ar fi: brocoli, fasole, mazăre, porumb, prune uscate, năut si ardei. Căile de atac cele mai bune sunt probioticele, "bacterii vii" care exista in anumite alimente, cum ar fi iaurtul. De asemenea, le gasiti sub formă de pastile sau pulbere.

 

Antibiotice de multe ori ucid "bacteriile bune", iar acest lucru poate duce la diaree. Probioticele ajuta la restabilirea echilibrului in intestin. Dar şi un tip special de drojdie, despre care studiile spun că ajuta intestinul sa lupte impotriva agentilor patogeni și sa se asigure că absorbiți nutrienții. Un factor la care nu vă gândiţi în primul rând când aveţi diaree este acupunctura. Cu toate acestea, oamenii de știință chinezi au rezultate exceptionale.

Cercetarile sugereaza ca acupunctura poate schimba functionarea tractului intestinal, scutindu-ne atat de diaree, cat si de constipație. Atunci cand alte soluții nu funcționează, oameni recurg la suplimente homeopate, dar nu va recomandam sa le utilizati pe cont propriu. Aceste tratamente nu si-au dovedit eficienţa în mod constant în studiile clinice.

Profesioniștii care practica homeopatia ar trebui să ia în considerare toate simptomele, precum și istoricul pacientului, pentru a stabili un diagnostic și tratament. Încă ceva: foarte multe studii arată că diareea are cauze emotionale: teama, refuzul de a renunta la încordare şi respingerea de idei noi. Fiţi, aşadar, mai relaxaţi si mai optimisti!

Mai multe articole despre:
fresh refresh