MENIU

Cele mai eficiente remedii care scad zahărul din sânge. Salvare pentru diabetici

Fără a înlocui tratamentul cu insulină sau cu antidiabetice, plantele și terapiile alternative pot fi de ajutor celor diagnosticați cu diabet zaharat.

CEAIUL VERDE scade glicemia și este un bun înlocuitor al cafelei în cazul celor cu boli cardiovasculare. Se consumă zilnic 1-2 căni cu ceai verde, în prima parte a zilei. Acest ceai are efect energizant, din cauza conținutului de teină.

AFINUL are acțiune hipoglicemiantă, grație mirtilinei din compoziția plantei. Se recomandă ceaiul din frunze și fructe de afin, preparat din o mână de frunze și (sau) fructe uscate la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi. Ajută la scaderea glicemiei, ameliorează retinopatia și tulburarile de vedere, închide ulcerațiile.

SCORȚIȘOARA scade nu numai zahărul din sânge, ci și nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Lasă la infuzat 20 de minute un baton de scorțișoară într-o cană cu apă fierbinte. Consumă zilnic acest remediu.

CASTRAVETELE AMAR (Momordica) este o plantă care se cultivă în prezent și la noi în țară și are efecte remarcabile în reglarea glicemiei. Turmericul asociat cu gelul de aloe reglează funcția pancreasului, dar și a ficatului.

Cercetările arată că unele tipuri de MIERE (castan, pin, tei, portocal, cimbrișor) pot fi administrate intern la diabetici, deoarece au index glicemic scăzut sau moderat și nu cresc glicemia. Mierea de manuka, de asemenea, are un foarte bun efect antiinfecțios și se recomandă în cazul infecțiilor apărute la diabetici.

Mai multe articole despre:
diabet zahar in sange tratament diabet