MENIU

Dacă nu-ți încarci telefonul corect s-ar putea să regreți în scurt timp

Bateria de la telefonul mobil nu te mai ține atât de mult ca înainte? Ei bine, e posibil ca durata de viață a bateriei să se fi micșorat din cauza modului greșit în care îți încarci telefonul.

Pentru ca dispozitivele pe care ți le-ai achiziționat să funcționeze optim e nevoie de o întreținere corespunzătoare. În caz contrar acestea se vor defecta în timp. Deși e clar că bateriile nu vor rezista la infinit, există anumite obiceiuri pe care le ai care le afectează și le fac să se degradeze mai repede. Iată ce nu ar trebui să faci atunci când îți încarci telefonul.

În primul rând dacă ai obiceiul de a-ți lăsa telefonul conectat la priză pe tot parcursul nopții pentru a te trezi dimineața cu bateria încărcată la 100%, ar trebui să renunți la el. De ce? Pentru că nu faci decât să accelerezi procesul de îmbătrânire al bateriei Li-Ion de pe smartphone-ul tău. Astfel, aceasta devine mai puțin eficientă și livrează mai prost energie către telefon.

Cum să stochezi bateria pe care n-o mai folosești

Dacă știi că nu vei mai folosi un anumit dispozitiv pe o perioadă mai lungă de timp, atunci va trebui să găsești un mod corespunzător de a păstra bateria acestuia. În caz contrar, aceasta nu va mai fi funcționabilă atunci când vei dori s-o folosești din nou.

Cele mai multe companii sunt de acord că există un anumit nivel la care ar fi cel mai bine să-ți ții bateria telefonului atunci când n-o vei folosi mai mult timp. De exemplu, Schulte spune că bateriile Li-Ion se degradează cel mai greu atunci când sunt undeva între 30% și 50%.

Însă, Samsung este de altă părere, reprezentanții companiei susștin că ar trebui să-ți ții bateria la cel puțin 50%. Iar în mod surprinzător și Apple este de acord.

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon baterie încărcare