MENIU

Cele mai bizare descoperiri ştiinţifice ale anului trecut. Nu îți vine să crezi ce este posibil

Anul 2018 a fost plin în descoperiri ştiinţifice, iar unele dintre acestea au fost extrem de bizare, depăşind aşteptările normale şi dovedind că lumea înconjurătoare este în continuare plină de secrete.

Uranus miroase a ouă stricate

Atmosfera lui Uranus este plină de hidrogenul sulfurat, un gaz cu miros neplăcut, emanat şi de ouăle stricate. Compoziţia atmosferei celei de a şaptea planetă de la Soare a fost un subiect de dezbatere, iar noile date de la telescopul Gemini North din Mauna Kea, Hawaii, au identificat semnăturile chimice ale substanţei neplăcute.

Zăpadă portocalie în estul Europei

În mai, vizitatorii oraşului Soci din Rusia au dat peste o zăpadă portocalie, parcă desprinsă din altă lume. Meteorologii au atribuit acest fenomen nisipului şi prafului care a fost ridicat de furtunile din Africa. Zăpada colorată a căzut şi în alte ţări precum Bulgaria, Ucraina, Grecia, Republia Moldova, dar şi în România.

Mormântul chinez antic care conţine oasele unui gibon dispărut

Arheologii au excavat mormântul Doamei Xia, bunica împăratului chinez Qin Shi Huang, care a trăit între 259 şi 210 î.e.n. Situl conţinea mai multe obiecte şi oase de animale, care ar fi fost animelele de companie ale femeii. Unele dintre acestea erau rămăşiţele unei specii până acum neidentificate, care a dispărut probabil în ultima eră glaciară. Aceasta a fost numită Junzi imperialis. Când trăia, individul avea circa 6 kilograme şi mânca fructe, frunze şi ocazional insecte şi ouă de păsări.

 

Mai multe despre descoperirile din anul 2018 puteți citi AICI! 

Mai multe articole despre:
descoperiri 2018