MENIU

Cel puţin 20 de morţi şi zeci de dipăruţi, după o alunecare de teren, în India - FOTO&VIDEO

Alunecare teren India/ Captură foto Twitter opindia.com

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei uriaşe alunecări de teren care s-a produs pe şantierul unei căi ferate din statul indian Manipur (nord-est), a anunţat, vineri, armata. Echipele de salvare încearcă în continuare, la o zi după dezastru, să găsească zeci de persoane date dispărute.

Potrivit celor mai recente informații, majoritatea victimelor erau soldaţi în rezervă din cadrul forţelor teritoriale care lucrau la proiectul de cale ferată din Manipur, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Până în prezent au fost salvate 18 persoane, 15 rezervişti şi 29 de civili fiind, în continuare, daţi dispăruţi, anunță armata, într-un comunicat.

"Pierderea de vieţi omeneşti, inclusiv din rândul forţele noastre armate, este deosebit de tristă", a scris pe Twitter ministrul-şef al statului Manipur, N. Biren Singh.

Important de precizat este faptul că nord-estul Indiei - o regiune izolată - a fost afectat în ultimele săptămâni de ploi abundente care au provocat alunecări de teren şi inundaţii.