MENIU

Cel mai VECHI DOSAR de CRIMĂ din istoria Poliţiei Române, REZOLVAT după 17 ani

Ucigaşii, doi tineri de 18 ani pe atunci, au omorât o femeie de 60 de ani, au jefuit-o şi au plecat în vacanţă la mare. Miercuri au fost din nou duşi la locul crimei.  Pentru prinderea ucigaşilor, poliţiştii au folosit tehnici care le erau complet necunoscute în 1997, scrie ştiri.tvr.ro.

Cezar Mihu a revenit miercuri la locul crimei. După 17 ani, nu mai are nici regrete.

În 1997, nu avea nici unde să stea. O femeie de 60 de ani l-a primit în apartamentul ei. Împreună cu un prieten, el a ales să o omore. A lovit-o cu sălbăticie cu un cuţit. După ce au omorât-o, au furat bijuterii, obiecte de valoare şi un televizor, le-au vândut şi din banii obţinuţi au plecat la mare.

Vecinii îşi aduc aminte de acel moment îngrozitor.

Unul dintre ucigaşii din 1997, Neculai Covaciu, a recidvat. A fost pedepsit cu 22 de ani de închisoare pentru o altă crimă. Investigaţiile i-au condus pe poliţiştii de la Serviciul Omoruri în celula lui de la Jilava. În 2006, a comis o crimă care ca mod de operare şi mobil semăna cu cea din 97.

Cel de-al doilea asasin, Cezar Mihu, a devenit dependent de alcool şi, până la arestare, a trăit din vânzarea deşeurilor de plastic adunate din parcuri ori aruncate la tomberoane. A fost ridicat dintr-o locuinţă dărăpănată din Ferentari.

Mai multe articole despre:
crimă dosar crimă cezar mihu neculai covaciu