MENIU

Cel mai simplu mod de a scăpa de o durere de cap. Nu o să mai fie nevoie să iei pastile niciodată!

<p>De ce te doare capul c&acirc;nd presiunea atmosferică este ridicată. Adevărul pe care nimeni nu &icirc;l spune</p>

Tratamente naturiste pentru dureri de cap. În cazul în care durerile de cap sunt peristente, precum migrenele, ale căror efecte nu trec cu ajutorul unui simplu antinevralgic, vă recomandăm câteva remedii naturiste.

Durerile de cap puternice sunt provocate de o suprastimulare a celulelor nervoase, care elimină substanțe chimice ce inflamează vasele de sânge din creier.

Cel mai simplu fel de a ține migrenele departe este mișcarea. Exercițiile fizice sunt la fel de eficiente în prevenirea durerilor de cap precum medicamentele destinate acestei afecțiuni. Mersul pe bicicletă sau alergatul și înotul sunt activități ideale în acest sens.

Tratamente naturiste pentru dureri de cap. Ceaiul de leuștean

Ceaiul de leuștean este folosit din vechime în Orient pentru tratarea durerilor de cap. Două sau trei căni consumate zilnic ar trebui să calmeze migrenele.

Ghimbirul, o altă plantă cu efect inflamator, poate fi consumat tot în formă de ceai. Îl puteți prepara acasă. Fierbeți câteva bucăți de ghimbir timp de 10 minute pentru un efect imediat.

Un alt remediu foarte eficient recomandat de specialiștii în tratamente naturiste este un ceai din prune uscate, combinate cu o linguriță de ceai verde și două lingurițe de mentă. Experții susțin că trei căni din acest ceai consumate pe zi reprezintă un scut în fața durerilor de cap.

Tratamente naturiste pentru dureri de cap. Uleiul de mentă

Aplicați câteva picături de ulei de mentă la tâmple, sau în apropierea liniei părului. Acesta va avea un efect relaxant și, în plus, nu este deloc scump.

Crema de capscaicină, un compus care să găsește în ardeii iuți, ajută la blocarea semnalului nervos al durerii. O cantitate mică de cremă cu capsaicină aplicată în interiorul nărilor face minuni.

Specialiștii recomandă și folosirea pastei de cuișoare cu uleiul de scorțișoar. Amestecul se aplică, timp de câteva minute, în zonele unde simțiți durerea.

Un alt ulei care poate fi folosit ca remediu naturist împotriva durerilor de cap și care miroase și foarte bine este cel de levănțică. Fie că este inhalat, sau aplicat local (nu trebuie înghițit) acest ulei calmează rapid migrenele.

Uleiul de busuioc relaxează mușchii, fiind un tratament excelent pentru durerile de cap provocate de probleme musculare sau stres.

Printre a ține departe migrenele, regimul alimentar este crucial. Ciocolata, bananele, citiricele, dar și vinul roșu afectează frecvența, dar și intensitatea durerilor de cap, având în unele cazuri efecte amelioratoare.

Masajul este o altă cale de a scăpa de durerile de cap. O masare ușoară a scalpului, mai ales în zona nervului occipital, în spatele capului, la baza craniului, reduce senzațiile neplăcute.