MENIU

Cel mai scump ceas din lume va fi scos la licitație în noiembrie, la Geneva

Cel mai scump ceas din lume va fi scos la licitație în noiembrie, la Geneva

Un ceas considerat drept capodoperă a ceasornicarilor elvețieni, evaluat la 12 milioane de euro, va fi pus în vânzare la 14 noiembrie, la Geneva, de renumita casă de licitații Sotheby's, transmit AFP și revista Forbes, în ediția sa electronică.

Supranumit 'Henry Graves Supercomplication', acest ceas de buzunar este din aur și are 24 de funcții, printre care un calendar perpetuu, indicatoare pentru fazele lunii, ale timpului sideral și inclusiv pentru răsăritul și apusul soarelui la New York. Produs de firma Patek Philip în 1933, acesta este cel mai complex ceas realizat vreodată manual, fără ajutorul unui computer.

Bancherul american Henry Graves a cerut companiei Patek Philip, în 1925, să îi realizeze cel mai complicat ceas creat vreodată de om, iar elaborarea sa a necesitat trei ani de cercetări și cinci ani pentru confecționare.

Ceasul a mai fost vândut la licitație, în decembrie 1999, la New York. Evaluat inițial la 3-5 milioane de dolari, a fost vândut atunci cu 11 milioane de dolari, devenind cel mai scump ceas din lume, record neegalat până în prezent.


Punerea sa în vânzare la 14 noiembrie, la Geneva, are loc în contextul în care firma Patek Philippe aniversează 175 de ani de la fondarea sa.