MENIU

Cel mai periculos loc din frigiderul tău. Poate conţine peste 8000 de bacterii!

<p>Cel mai periculos loc din frigider</p>

Specialiştii ne avertizează că frigiderul poate deveni un loc prielnic pentru înmulţirea bacteriilor periculoase pentru sănătate, iar asta dacă acesta nu este curăţat la timp aşa cum se cuvine. Află care este cel mai periculos loc din frigiderul tău şi cât de des ar trebui să faci curăţenie în el.

Frigiderul poate conține peste 8000 de bacterii! Printre microorganismele găsite de cercetători în frigidere se numără unele foarte periculoase, precum E. coli, Salmonella sau Listeria.

Rafturile pentru fructe și legume ale frigiderelor pot conține de până la 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul maxim considerat sigur, potrivit cercetătorilor britanici, scrie unica.md.

Testele prelevate din 30 de frigidere, din rafturile pentru fructe și legume, au evidențiat că acestea pot conține în medie 7850 de bacterii pe centimetru pătrat, iar unele dintre probe aveau chiar și 129.000 de bacterii.

Recomandarea standard pentru suprafețele de preparare și depozitare a alimentelor este 0-10 bacterii pe centimetru pătrat.

Mai multe articole despre:
mâncare alimente frigider