MENIU

Cel mai mare transport de vaccinuri anti-Covid de la Pfizer ajunge luni în România. Unde vor fi distribuite dozele

Vaccin anti-Covid19 Pfizer /Foto: Profimedia

În timp ce românii nu se înghesuie să se vaccineze, țara noastră primește tot mai multe doze de vaccin. Luni va ajunge în țara noastră cea mare tranșă de vaccin de la Pfizer. În același timp, un studiu arată că vom atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate abia la finalul anului, din cauza interesului scăzut pentru imunizare, relatează Realitatea PLUS.

Sunt 125 de cutii cu vaccinuri de la Pfizer care vor ajunge luni în țara noastră. Vorbim despre aproximativ 600.000 de vaccinuri care vor ajunge în România cu trei curse CARGO, pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceasta este cea mai mare tranșă de vaccinuri pe care o primește țara noastră.

În tot acest timp, interesul românilor pentru imunizarea contra COVID-19  a rămas, în continuare, scăzut. În momentul în care au fost deschise listele de așteptare, aproximativ 800.000 de români s-au înscris în doar câteva zile. Acum, după ce mare parte dintre aceștia au fost deja notificați și chiar vaccinați, doar 200.000 sunt în continuare înscriși pe aceste liste de așteptare.

Pe de altă parte, în platforma electronică există locuri disponibile pentru programarea la vaccinarea anti-Covid. Săptămâna trecută, spre exemplu, erau peste 100.000 de locuri vacante doar la vaccinul de la Pfizer.

Un studiu făcut de o companie privată arată că am putea ajunge la pragul de 5 milioane de persoane vaccinate în țara noastră abia la finalul anului, și asta pentru că interesul pentru vaccinarea împotriva coronavirusului scade văzând cu ochii. În mare parte, românii sunt reticenți tocmai pentru că se tem de reacții adverse imediate sau chiar pe termen lung.