MENIU

Cel mai mare spital din judeţul Călăraşi va fi extins

<p>Cel mai mare spital din judeţul Călăraşi va fi extins</p>

Cel mai mare spital din judeţul Călăraşi va fi extins cu o nouă secţie de neurochirurgie, unge vor fi tratate anumite urgenţe medicale care, până acum, erau transferate în Bucureşti.

Spitalul Judeţean Călăraşi va avea o secţie de neurochirurgie unde vor putea fi operate traumatismele craniene şi discopatiile, urgenţe care, până în prezent, erau transferate către unităţi medicale din Capitală.

Pentru noul compartiment s-a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, iar autorităţile locale fac eforturi pentru direcţionarea fondurilor către spital.

“Am reuşit să obţin aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru a înfiinţa secţia de neurochirurgie. Nu vom putea face operaţii pe creier aici, dar vom putea interveni la discopatii şi traumatisme craniene. Investiţia într-o trusă de neurochirurgie este de 50.000 de euro, bani care vin de la Consiliul Judeţean Călăraşi”, a precizat dr. Dan Romulus Şerban, managerul Spitalului Judeţean, cconform Adevarul.ro.

La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost aprobat proiectul prin care bugetul a fost rectificat, modificarea constând în achiziţia unei truse neurochirurgicale, pentru care s-a alocat suma de 295.000 lei.

„Încercăm să mărim gradul de complexitate la spital şi să luăm mai mulţi bani de la Casa de Sănătate” a spus Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.