MENIU

Cel mai CIUDAT număr de înmatriculare? Un bărbat a fost dispus să facă orice pentru asta- mulţi râd

Un cetățean american a reușit să obţină reexaminarea refuzului oferit anterior de Biroul de transport, privind obținerea numărului de mașină cu simbolurile "ATHE1ST".

Lui Chris Bontrager din statul Indiana i s-a interzis încă în februare să utilizeze numărul solicitat, fără nicio explicație, după care acesta s-a adresat la filiala locală a Uniunii libertății civile americane - o organizație non-profit, care oferă asistență juridică în cadrul anumitor proceduri,  rezultatul cărora ar putea duce la încălcarea drepturilor și libertăților civile ale cetățenilor americani. Reprezentanții instituției au depus o cerere de apel și Chris a avut câștig de cauză.

Conform legii, autoritățile pot refuza acordarea numerelor de înmatriculare al autovehiculelor în cazul când inscripția este ofensatoare, provoacă disensiuni sau dacă Biroul de transport consideră că nu este potrivit. Uniunea l-a susținut pe apelant din simplu motiv că organele vizate nu pot încălca dreptul cetățenilor la religia aleasă. Bontrager susține că, în Indiana, unii șoferi au numere cu mesaj religos, de genul "NO GODS".

sursa