MENIU

Cel mai bun tratament pentru osteoporoză

Cel mai bun tratament pentru osteoporoză

Osteoporoza este o afectiune a intregului schelet, caracterizata prin scaderea masei osoase si modificarea arhitecturala a tesutului osos, care au ca o consecinta cresterea fragilitatii oaselor si predispozitia la fracturi. Osteoporoza duce la restrangerea activitatiilor zilnice efectuate de pacienti.

Diagnosticarea osteoporozei se bazeaza pe anamneza, examinare fizica si pe un test de masurare a densitatii osoase. Osteodensitometria este investigatia paraclinica de masurare a densitatii osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoza.

Tratamentul osteoporozei

Este necesara  o evaluare completa medicala pentru a afla daca nu cumva osteoporoza este de fapt consecinta unei alte boli. In acest caz, mai important ar fi sa tratezi acea boala, deci cauza instalarii osteoporozei.

Tratamentul propriu-zis al osteoporozei se axeaza pe combaterea durerii, ameliorarea simptomatologiei secundare fracturilor si deformarilor osoase, cresterea masei osoase, imbunatatirea functiei fizice, prevenirea caderilor si consta in:

-o alimentatie care sa asigure necesarul zilnic de calciu, vitamina D (creste absorbtia intestinala a Ca), proteine

- exercitii fizice, care ajuta la cresterea fortei musculare si imbunatatirea coordonarii miscarilor, reducerea pierderii de masa osoasa, reducerea riscului de cadere si de fractura

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
osteoporoză tratament osteoporoză