MENIU

Cel mai bun tiramisu de casă, desertul delicios gata în doar 10 minute

Cel mai bun tiramisu de casă, desertul delicios gata în doar 10 minute

Tiramisu este unul dintre cele mai rafinate deserturi. Acest desert italian este o combinaţie de ingrediente simple, care se îmbină perfect pentru a crea aroma şi gustul unic al său. Dacă vrei să încerci ceva nou şi doreşti să prepari un desert rapid şi gustos pentru prieteni, familia sau invitaţi, tiramisu este cea mai bună variantă.

Tiramisu-ul este un desert ideal pentru orice ocazie şi poate fi preparat rapid şi uşor, cu ingrediente simple şi la îndemână. Cel mai bun tiramisu de casă este perfect pentru a impresiona prietenii, familia sau invitaţii şi poate fi pregătit în doar 10 minute. Bucură-te de cea mai bună reţetă de tiramisu de casă şi experimentează gustul unic al Italiei.

Înainte de a începe, asigură-te că ai toate ingredientele pregătite. 

2 linguriţe cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolată amăruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahăr pudră
250 ml frişcă
½ linguriţă esenţă de vanilie
8 pişcoturi, rupte în câte 3 bucăţi
1 lingură cacao, pentru servit

În primul rând, cafeaua instant trebuie dizolvată în apă caldă. Se adaugă vinul de Marsala pentru un gust și o aroma cu adevărat italienească. În acest fel, vom obține o cafea aromată și intensă, perfectă pentru a înmuia pișcoturile.

Pentru a adăuga un plus de savoare, fulgii de ciocolată amară trebuie zdrobiți în blender. Acesta va conferi desertului un gust intens și delicios de ciocolată.

Când să dai drumul la centrala de apartament, în funcție de blocul în care locuiești

Mascarpone este un ingredient esențial al tiramisu-ului și va fi bătut cu whiskey și zahăr pudră. În acest fel, vom obține o compoziție cremoasă și aromată, perfectă pentru gustul desertului.

Pentru a obține o textură incredibil de cremoasă, vom adăuga frișca bătută și esența de vanilie la îmbinarea ingredientelor. Pișcoturile vor fi rupte în bucăți și înmuiate în amestecul de cafea și vin. Acestea vor deveni moi și vor conferi desertului o textură perfectă.

Compunerea tiramisu-ului începe prin așezarea bucăților de pișcoturi într-un pahar sau în cupe mici. Deasupra, se adaugă compoziția de mascarpone astfel încât să acopere pișcoturile.

În continuare, se acoperă cu cealaltă jumătate de pișcoturi înmuiate în cafea și se adaugă restul de compoziție. Această etapă poate fi repetată până la umplerea paharului sau cupei. Pentru a finaliza desertul, se presară cu cacao și cu restul de fulgi de ciocolată pe care i-am zdrobit anterior.

Trucul uimitor prin care poți să desfaci o conservă fără cuţit sau alte unelte

Mai multe articole despre:
tiramisu desert reteta gastronomica reteta de gatit