MENIU

Cel mai bătrân om din lume şi-a săpat mormântul în 1992. De atunci aşteaptă. Acum are 145 de ani

Cel mai bătrân om din lume şi-a săpat mormântul în 1992. De atunci aşteaptă. Acum are 145 de ani

Mbah Gotho, din Indonezia, are 145 de ani şi s-a pregătit pentru propria moarte din 1992, când avea deja venerabila vârstă de 122 de ani. Şi-a cumpărat un loc de vechi lângă cele ale copiilor săi.

Actele sale, recunoscute de oficialii indonezieni, îi confirmă spusele, potrivit ziare.com, care citează Daily Mail. Este singurul din 11 fraţi care mai trăieşte. Şi propriii săi copii au murit, la fel şi cele patru neveste - ultima a decedat în 1988.

Bătrânul din Sragen e bunic, străbunic şi chiar stră-străbunic. Îşi petrece majoritatea zilelor ascultând radioul. Are vederea prea slăbită pentru a mai privi la TV.

Întrebat care e secretul longevităţii sale, Mbah Gotho a replicat, într-un interviu acordat recent unei televiziuni: "reţeta e răbdarea". În Cartea Recordurilor, titlul de cea mai vârstnică persoană din lume este deţinut de Jeanne Calment, de 122 de ani.

În lume trăiesc şi alte persoane cu vârste chiar mai înaintate, dar care nu pot fi verificate: James Olofintuyi, din Nigeria, care ar avea 171 de ani, şi Dhaqabo Ebba, de 163 de ani, din Etiopia.

Sursa: bzi.ro