MENIU

Cei peste 100 de mineri blocați în subteran în Valea Jiului au ieșit după mâncare

Mina Livezeni, Complex Energetic Hunedoara

Minerii blocați în subteran ca semn de protest au ieșit aseară pentru a-și lua mâncare. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au primit salariile, dar nici drepturile prevăzute în contractul de muncă. Încă de miercuri, minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au început să protesteze.

Peste 100 de mineri de la exploatarea de cărbune Livezeni au refuzat să mai iasă din subteran încă de miercuri după-amiază. Frigul și foamea, însă, i-au făcut pe protestatarii să iasă câteva minute. După ce și-au luat pachetele, minerii s-au întors în subteran. Ei au anunțat că nu vor renunța la manifestație până când nu se vor respecta drepturile din contractul de muncă.

Minerii au şi o listă de revendicări printre care demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara şi plata salariilor în zilele de 15 şi 30 ale lunii, acordarea tichetelor de masă şi plata restanţelor la decontul de transport. În semn de solidaritate cu minerii, zeci de persoane s-au adunat, în faţa Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni. Manifestanții au stat aproximativ o oră în faţa clădirii, au pornit cu maşinile prin oraş şi au claxonat pe străzi.

Mai multe articole despre:
mineri mineri in subteran Valea Jiului