MENIU

Cei cinci duşmani care afectează fertilitatea la femei şi bărbaţi

A face un copil pare la îndemână oricui, însă, o nouă viaţă nu se poate plămădi în orice condiţii. Fertilitatea ambilor parteneri depinde dramatic de mult de anumiţi factori ce ţin de însăşi viaţa lor.

Există anumiţi factori ce ţin de vârstă, de stilul de viaţă ce pot împiedică conceperea unui copil sau în cazul în care partenerii totuşi riscă să se aventureze pe acest drum, pe ideea “lasă că ne ajută Dumnezeu” să nu aibă o sarcină cu probleme sau să nu nască un copil cu anumite defecte de nereparat toată viaţă.

Înainte să începi procesul de a concepe un copil, întâi de toate este responsabil să ştii despre ce e vorba şi să îţi analizezi obiectiv în ce măsură corespunzi şi la ce poţi renunţă, ce preţ eşti dispus să plăteşti pentru a-ţi spori fertilitatea.

Iată cei mai importanţi factori care afectează fertilitatea:

1. Vârsta

Nu poţi face nimic cu privire la vârsta pe care o ai dar poţi lua în considerare vârsta ta şi a partenerului în cazul în care te bate gândul să mai faci un copil şi nu eşti chiar la prima tinereţe.

Conform studiilor de specialitate realizate periodic pe această temă importantă, numai 20% din persoanele intervievate ştiau că fertilitatea femeilor începe să scadă când ele sunt la începutul vârstei de 30 de ani şi procesul de scădere se accelerează, deci şansele de procreere după 35-40 ani sunt semnificativ reduse (uneori chiar total).

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.