MENIU

Cehia relaxează măsurile de izolare, în ciuda creșterii continue a numărului infecțiilor

Cehia relaxează măsurile de izolare

Ministerul Sănătății din Cehia a anunțat, luni, relaxarea unor măsuri, într-o perioadă în care numărul noilor infectări este în creștere. Cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu au simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască.

În schimb, contacţii asimptomatici vor trebui să-şi monitorizeze starea de sănătate, a anunțat ministrul Adam Vojtech. Acesta a precizat că nici persoanele care au fost infectate cu coronavirus în precedentele trei luni nu mai trebuie să intre în carantină pentru că au dezvoltat imunitate. 

După ce șase luni autoritățile au reușit să țină sub control epidemia, în ultima perioadă numărul infecțiilor cu Sars-Cov-2 a crescut constant. 

Ministrul Sănătății a menționat că, în prezent, spitalele au capacitatea de a-i trata pe pacienții cu Covid-19. Reprezentantul guvernului a admis că rata de reproducere R0 a coronavirusului nu a depășit 2, dar a fost ridicată, transmite Agerpres. 
Bilanțul din Cehia a depășit luni 36.200 de cazuri de Covid-19 și 456 de decese. În prezent mai sunt active 14.400 de cazuri.

 

Mai multe articole despre:
cehia covid-19 carantina