MENIU

Ceasul Apocalipsei, dat înainte cu 30 de secunde: aproape de ora DISTRUGERII nucleare

Ceasul Apocalipsei indică, începând de astăzi, ora 11:58:00, cu 30 de secunde mai aproape de miezul nopţii faţă de anul trecut, care ar însemna posibila distrugere a civilizaţiei umane. 

Organizația care se ocupă de acest ceas simbolic, cu valoare de avertisment pentru umanitate, Bulletin of the Atomic Scientists, a anunțat noua oră pe 25 ianuarie 2018, semnificând reducerea eforturilor globale de stopare a armelor nucleare şi un răspuns "insuficient" faţă de schimbările aduse de încălzirea globală.

Astfel, în cursul anului 2017, Ceasul Apocalipsei indica ora 11:57:30 şi sugera că suntem la doar 2 minute și jumătate distanță de distrugerea civilizației umane.

În acest an, Ceasul Apocalipsei se află cel mai aproape de fatidica oră 12:00:00 din ultimii 64 de ani. În 1953 oamenii de știință au fixat ora la 11:58:00 după ce atât SUA cât și URSS testaseră cu succes bombe cu hidrogen.

Înainte de anunțul din 2017, organizația Bulletin of Atomic Scientists a precizat că factorii care au determinat apropierea cu încă 30 de secunde de sfârșitul lumii includ "emergența naționalismului strident la nivel global, comentariile făcute de președintele Donald Trump cu privire la armamentul nuclear și la schimbările climatice, un peisaj al securității globale din ce în ce mai întunecat și o nepăsare din ce în ce mai generalizată în fața expertizelor științifice".

Înainte de această modificare, Ceasul Apocalipsei nu a mai fost modificat din anul 2015, când minutarul a avansat cu 2 minute spre miezul nopții, indicând ora 11:57:00. Ceasul nu s-a mai aflat atât de aproape de Apocalipsă din timpul Războiului Rece din 1950.

Mai multe articole despre:
0 ceasul apocalipsei ceasul apocalipsei 2018