MENIU

Ciolacu, luat peste picior de Ghinea: „PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR încât le-a ratat”, pentru că au avut loc

Ciolacu, luat peste picior de Ghinea în legătură cu dezbaterea PNRR Foto: INQUAM

Dialog interminabil pe tema PNRR între Putere și Opoziție! Ministrul Investițiilor Proiectelor europene susține că „PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR încât le-a ratat”. Cristian Ghinea afirmă că Marcel Ciolacu, dar și aleși locali ai PSD au participat la discuțiile despre PNRR și au pus chiar și întrebări. El prezinta chiar și lista cu dezbaterile publice organizate, lista de subiecte discutate și reamintește că înregistrările evenimentelor sunt disponibile pe site-ul Ministerului.

 

Cristian Ghinea susține că au avut loc deja 12 dezbateri publice pe tema PNRR, la una discutând chiar direct cu Marcel Ciolacu și le sugerează colegilor social-democrați ai președintelui partidului  „să-l tragă de mânecă”. Precizările ministrului vin după ce Marcel Ciolacu a declarat că președintele Klaus Iohannis minte iar pentru "Guvernul Său", când afirmă că doar Portugalia a depus PNRR , în condițiile în care premierul italiei Mario Draghi a depus marți PNRR. Liderul PSD a adăugat că însuși șeful statului a promis că Planul Național va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o dă la întors "ca un școlar prins cu temele nefăcute".

Citește și Marcel Ciolacu îl acuză pe Klaus Iohannis că minte în legătură cu PNRR: ”Încetaţi să mai fiţi pe contrasensul Europei!”

Cristian Ghinea spune că „PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR încât le-a ratat.

Partidul domnului Ciolacu cere dezbatere în Parlament pe PNRR cu miniștri, parlamentari, patronate, sindicate, ONG-uri și specialiști. Au făcut și un comunicat frumos de presă.

De acord cu propunerea lor, numai că dezbaterile pe PNRR cu miniștri, parlamentari, patronate, sindicate, ong-uri și specialiști au avut deja loc.

Unul dintre acești participanți a fost chiar domnul Ciolacu, cu care am discutat față în față în Comisia de Afaceri Europene, pe 22 februarie, când am prezentat în premieră, în Parlament, structura actualizată a Planului Național de Redresare și Reziliență. Sigur a fost atent pentru că a și pus întrebări.
Iar la dezbaterile publice organizate de MIPE au participat președinți de consilii județene, primari de municipii, orașe sau comune, inclusiv de la PSD. Poate ei să-l tragă de mână pe domnul Ciolacu.
Ca aducere aminte, ăsta a fost programul dezbaterilor. Înregistrarea dezbaterilor e pe site la MIPE, în caz că cineva dorește să le revadă”, i-a transmis ministrul Cristian Ghinea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.
 
În același timp, cel puțin 10 state membre vor depune în următoarele săptămâni, până pe 30 aprilie, planurile de cheltuieli - PNRR la Bruxelles, scrie AFP într-o analiză. Prima țară care a trimis deja planul de cheltuieli pentru PNRR la Comisia Europeană este Portugalia. Franța urmează să depună planul joi. În timp ce România a anunțat că amână cu o lună depunerea PNRR la Bruxelles, data oficială fiind 31 mai. Și Guvernul italian a finalizat duminică planul național de redresare, după o negociere a detaliilor la Bruxelles, urmând să-l prezinte în această săptămână în Parlamentul național, apoi final, Comisiei Europene, înainte de termenul limită de 30 aprilie. 
 
 
Ulterior, ministrul Ghinea a scris, tot pe Facebook, ca tocmai ce au fost finalizata discutiile cu vicepresedintele Comisiei: „Tocmai am incheiat discutia pe PNRR cu Margrethe Vestager, Vicepresedinte al Comisiei Europene. Suntem pe drumul cel bun".