MENIU

Ceaiul minune de care nu ştiai! Tratează nenumărate boli

Se pare că frunzele de gutui au reprezentat o adevărată sursă de sănătate în perioada antică, cu ajutorul lor fiind tratate zeci de boli de către medicii acelor timpuri. 

Beneficiile frunzelor de gutui se datorează acizilor organici: acidul quinic (aproximativ 72%), acid citric (circa 13%), acid oxalic, acid malic, acid  fumaric şi acid shikimic.În frunzele gutuilor se mai găsesc numeroşi alţi compuşi cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatoare, precum quercetina şi rutinul.

Infuzia din frunzele de Gutui poate fi o soluţie simplă şi la îndemână pentru normalizarea nivelului de zahăr în sânge. Aceasta se prepară dintr-o lingură de frunze mărunţite la o cană de apă caldă. Se lasă la infuzat  20 minute, apoi se strecoară. Se împarte în trei porţii şi se consumă pe parcursul unei zile.

Infuzia din funze de gutui, uscate şi măcinate, preparată dintr-o linguriţă la o cană de apă fierbinte, constituie un tratament  natural des folosit pentru calmarea tusei convulsive, în cazul adulţilor, chiar şi în situaţii mai grave.

Mai multe articole despre:
ceai gutui frunze de gutui