MENIU

Ceai de urzică: beneficii, efecte și indicații

Urzica este o planta minune cand vine vorba de beneficiile pe care le aduce sanatatii. Este foarte buna pentru tratarea anemiei, actioneaza impotriva caderii parului, dar si impotriva unor alergii. Mai mult, este excelenta si pentru detoxifiere, asa ca vara asta ceaiul de urzica ar trebui sa devina prietenul tau cel mai bun.

Urzica este o planta medicinala cu proprietati vindecatoare, care ofera beneficii variate atat pentru piele si ten, cat si pentru organism. Fie ca ai probleme cu acneea, fie ca vrei sa urmezi o cura de detoxifiere, ceaiul de urzica este aliatul tau.
 
Proprietatile urzicii

Urzica, banala planta care creste pe langa case, pe malul apelor sau prin paduri, este de fapt un adevarat dar al naturii. Desi lumea se fereste de perii urticanti ce o acopera, in traditiile populare urzica este un adevarat medicament.

Planta este bogata in vitaminele B2, C si K, si contine, de asemenea, acid folic, fosfati si saruri de calciu. Datorita acestora, ceaiul de urzica este recomandat pentru proprietatile sale hemostatice, pentru fluidizarea secretiilor bronsice si pentru actiunea sa diuretica. De asemenea, ceaiul de urzica ajuta si la scaderea zaharului din sange, la refacerea tesuturilor si poate fi folosit si ca solutie astringenta, antimicrobina si antiseptica.

Citește articolul integral pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
proprietăţi urzica ceai de urzică