MENIU

Cea mai sănătoasă pâine de la magazin. Renunță la toate celelalte

<p>A renunţat la p&acirc;ine, iar efectele s-au văzut imediat. Iată ce s-a &icirc;nt&acirc;mplat &icirc;n organismul ei!</p>

Denumirile și recomandările de pe eticheta diverselor tipuri de pâine ne pot induce în eroare foarte ușor, determinându-ne să credem că produsele sunt 100% naturale și sănătoase. În realitate, însă, lista de ingrediente ascunde o mulțime de secrete. Iată la ce să fii atent ca să nu cazi în capcană. 

Primul ingredient trecut pe etichetă îți poate da indicii prețioase despre pâinea respectivă. Astfel, chiar dacă pâinea este maronie și pe ambalajul ei scrie că este preparată din ”făină de grâu” asta înseamnă, de cele mai multe ori, că a fost folosită făină albă de grâu, nicidecum fâină integrală, conform webmd.com.

În plus, ai grijă să nu cazi în plasa denumirilor ce par a recomanda un produs extrem de sănătos, precum ”pâine cu (un număr de) cereale”. Unele dintre ele sunt, ca în cazul de mai sus, preparate cu făină albă de grâu.

De asemenea, ca să fii sigur că iei o pâine sănătoasă, trebuie să fii atent la cantitatea de sodiu pe care o conține. Ca să nu-ți afecteze sănătatea, o felie de pâine ar trebui să aibă cel mult 200 de miligrame de sodiu.

În concluzie, alege pâinea preparată din făină integrală de grâu și care are în jur de patru grame de fibre la două felii.