MENIU

Cea mai performantă și mai scumpă placă video din lume costă...

E drept, producătorii au o tendință de a se lăuda cu cele mai performante produse. La fel face șiNvidia cu noul Titan Z, prima placă dual-GPU construită în jurul arhitecturii Kepler, scrie playtech.ro.  

CEO-ul companiei, Jen-Hsun Huang, a fost cel care a prezentat noua placă grafică la GTC, conferința Nvidia în care își etalează cele mai noi produse și tehnologii. Nvidia Titan Z deține nu mai puțin de 5760 de unități de procesare, mai exact 2880 nuclee de procesare pentru fiecare GPU.

În comparație cu plăcile tradiționale dual-GPU, Nvidia TITAN Z este gândită să utilizeze ambele procesoare grafice la frecvență egală, așadar nici unul dintre cele două GPU-uri nu va crea probleme de performanță. Placa deține de asemenea 12 GB memorie GDDR5 și un sistem de răcire cuun singur ventilator pentru ambele GPU-uri. Componentele de dimensiuni mai reduse și un flux de aer bine controlat reduc de asemenea zgomotul plăcii în utilizare continuă. E drept, cu atâta putere de procesare e posibilă rularea unui joc pe 3 monitoare la rezoluție Full HD sau pe un monitor 4K de dimensiuni generoase, totul cu o singură placă grafică. Citeste mai mult pe playtech.ro.