MENIU

Cea mai mare schimbare pentru iPhone va fi făcută în această toamnă. Ce noutăți o să ai?

Vara, Apple anunță diverse schimbări pe care le plănuiește pentru anul în curs. Așa a fost cazul și acum, iar iPhone e în centrul atenției. Fiecare dintre sistemele de operare ale companiei include schimbări importante, dar, având în vedere numărul posesorilor de iPhone, cei mai mulți sunt curioși de schimbările din viitorul iOS 13. Așa că uite o listă cu cele mai importante.

Ce primește iPhone, în premieră, e o temă întunecată. Apple a decis să respecte doleanțele utilizatorilor cu noul iOS 13. În mod previzibil, modul întunecat nu se va răsfira subit în aplicațiile terțe pe care le ai instalate pe mobil. Va fi însă suportat din start în fiecare colț al sistemului de operare și în toate aplicațiile preinstalate.

Numele oficial al său este Dark Mode. Dacă ai un iPhone cu panou OLED, această schimbare are potențialul de a-ți spori autonomia. Asta înseamnă că dacă ai un iPhone din ultimii doi ani, ești bine.

Totodată, iOS 13 va fi mai rapid. Conform celor de la Apple, procesul de deblocare va fi mai rapid cu 30%, aplicațiile vor porni de două ori mai rapid, iar programele descărcate din AppStore vor fi cu 50% mai mici.

Se schimbă lucrurile și pentru tastatura de pe telefon. iPhone va suporta tastarea printr-un swipe continuu de pe o literă pe alta, o particularitate prezentă pe Android de câțiva ani. Pentru a-ți spori securitatea, dacă o aplicație are nevoie de acces la locația ta, îl poți permite o singură dată.

Vestea și mai bună e pe intimitate online. Dacă vei fi nevoit să te autentifici într-o aplicație, o vei putea face prin intermediul contului tău de Apple, în locul contului de Facebook de exemplu. În plus, dacă ți se cere o adresă de email, Apple poate să-ți creeze una temporară. Așa nu mai ai cășuța de mail plină. 

Ar trebui să vezi îmbunătățiri importante și în aplicațiile native de la Apple. Maps va include un sistem mai prietenos de salvarea a favoritelor și îți va permite să vezi o stradă într-o manieră similară cu Google Street View.

O să ai acces la iOS 13, oficial, în toamnă. Până atunci, Apple va avea mai multe versiuni beta.

Sursa

Mai multe articole despre:
Apple iphone smartphone ios 13